Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Adaptarea la schimbare


Autorul: Ariton Oana
Subiect: Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara
Adaugat la : December 7, 2011   Vizualizari : 619
Rate Autor : Curent : 2.48 /5
Rate Articol : Curent : 2.45 /5Noua cercetare Eurociett / Boston Consulting Group arata ca perceptiile invechite si reglementarea necorespunzatoare impiedica realizarea potentialului Serviciilor private de ocupare a fortei de munca
Bucuresti, Romania, 06.12.2011
Serviciile private de ocupare a fortei de munca asigura o punte catre progresul social si economic, conform noului raport global „Adapting to Change” (Adaptarea la schimbare) facut public astazi in Romania de catre aramt , Confederatia europeana a agentiilor private de ocupare a fortei de munca, care a intocmit raportul impreuna cu Boston Consulting Group.
Constatarile incluse in raportul “Adapting to Change” indica posibilitatea serviciilor private de ocupare a fortei de munca de a permite adaptarea la schimbarile sezoniere, structurale si ciclice de pe piata muncii in Europa. in peisajul actual plin de provocari, multe organizatii apeleaza la industria agentiilor private de ocupare a fortei de munca pentru a se adapta schimbarilor previzibile si imprevizibile, si pe buna dreptate; datele descoperite la nivel european arata ca trei sferturi dintre organizatiile care folosesc serviciile private de ocupare a fortei de munca isi revin mai repede in urma unei perioade de declin.
Conform Rezultatelor analizei Indicelui de eficienta a reglementarilor la nivel European se remarca diferentele semnificative intre tari in ceea ce priveste valoarea indicelui referitor la reglementarea agentiilor private de ocupare a fortei de munca.
S-a constatat ca in tari fara reglementari sau cu reglementari invechite ale agentiilor private de ocupare a fortei de munca indicele are o valoare scazuta (Turcia, Argentina, Chile, Grecia, Luxembourg) in timp ce pe piete mai mature in care reglementarile agentiilor private de ocupare a fortei de munca au fost dezvoltate si ajustate la nevoile piatei muncii indicele arata valori ridicate (Olanda, Suedia, Statele Unite, Danemarca, Marea Britanie).

ARAMT in calitatea sa de membru Eurociett recunoaste rolul vital pe care serviciile private de ocupare a fortei de munca il joaca atat in facilitarea adaptarii la aceasta perioada nesigura si plina de provocari, cat si in asigurarea progresului social si economic.
Sorina Donisa, Presedinte ARAMT spune: „Raportul demonstreaza ca serviciile private de ocupare a fortei de munca creeaza locuri de munca ce nu ar exista altfel: trei sferturi dintre organizatiile care apeleaza la acestea nu iau in considerare angajarea unor lucratori permanenti ca alternativa la munca temporara. De fapt, serviciile private de ocupare a fortei de munca reduc somajul structural – creand mai multe oportunitati de munca pentru un numar mai mare de persoane – precum si somajul frictional asigurand o corespondenta mai buna si mai rapida intre oferta si cererea de locuri de munca.”
in Romania migrarea fortei de munca, gradul de adaptabilitate scazut al fortei de munca la conditiile pietei actuale, precum si schimbarea legislatiei constituie provocari ale anului 2011 atat pentru companii cat si pentru candidati.
Nivelul de penetrare a muncii temporare in piata muncii variaza de la 1,7% in Japonia la 1,4 % in Europa si 1,3 % in SUA. In Europa, Marea Britanie este cea mai dezvoltata piata avand o rata de penetrare de 4,8. Topul primelor tari in ceea ce priveste numarul angajatilor temporari sunt SUA, Marea Britanie, Africa de Sud, Japonia si Germania. Rata de penetrare a muncii temporare este ridicata in piete mature si funtionale cum sunt cele din Marea Britanie si Olanda si are cote scazute in piete mai putin felxibile ca cele din Grecia, Spania si Romania.
La nivel mondial, pietele muncii se confrunta cu provocari fara precedent. Globalizarea, modificarile demografice si structurale, combinate cu caracterul imprevizibil si din ce in ce mai complex al economiilor au generat un mediu nou volatil in care pietele muncii se afla in permanenta miscare, creand si distrugand constant locuri de munca. Guvernele, intreprinderile si persoanele fizice depun eforturi mari pentru a face fata problemelor generate de acest mediu, inclusiv in ceea ce priveste nivelul ridicat al somajului, discrepanta permanenta intre competentele disponibile si cele de care au nevoie intreprinderile, mobilitatea ocupationala redusa si nivelurile scazute de participare pe piata muncii, in special in randul tinerilor.
Sorina Donisa, Presedinte ARAMT spune: intr-o epoca in care somajul este in continua crestere, industria serviciilor private de ocupare a fortei de munca are un rol crucial in stabilirea legaturii intre nevoile intreprinderilor si capacitatile indivizilor; in stimularea unei participari sporite pe piata muncii si facilitarea dialogului social ca mijloc de promovare a muncii decente. Cu toate acestea, trebuie sa cultivam in primul rand mediul corespunzator si nivelul de reglementare adecvat. Ca industrie, ne angajam sa lucram in parteneriat cu toti actorii relevanti pentru a imbunatati guvernanta si standardele de calitate ale industriei in lume si pentru a deveni pentru lucratori un agent activ in domeniul gasirii unui loc de munca.”

SFaRȘIT

Nota pentru editori
Despre Raport
Raportul „Adaptarea la schimbare: Cum faciliteaza serviciile private de ocupare a fortei de munca adaptarea la schimbare, imbunatatirea pietelor muncii si munca decenta” se bazeaza pe cercetarile comandate de Eurociett, Confederatia Europeana a Agentiilor Private de Ocupare a Fortei de munca si realizate cu sprijinul si asistenta The Boston Consulting Group.
Despre ARAMT
Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT) este o organizatie non-profit, apolitica, independenta si democratica infiintata in luna iunie 2010. Fondata de cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de resurse umane, ARAMT isi propuneflexibilizarea conditiilor de acces pe piata muncii si crearea de noi locuri de munca, in contextul in care Romania are in acest moment cea mai mica rata a contractelor de munca temporara din Europa, setarea unor standarde de calitate ale industiei sincronizate cu bunele practici la nivel european.
Cele sapte companii, agenti de munca temporara autorizati care au fondat ARAMT sunt in ordine alfabetica: Adecco, Agentia de Servicii Professional, APT Resources&Services, Gi Group, Lugera&Makler, Manpower Romania si Trenkwalder.
Despre Eurociett
in calitate de voce pentru alegerile de pe piata muncii, Eurociett este organizatia recunoscuta care reprezinta interesele industriei agentiilor private europene de ocupare a fortei de munca, organizate si reglementate corespunzator. Fiind recunoscuta astfel de catre organizatiile internationale (de ex. institutiile UE, Organizatia Internationala a Muncii, OCDE, Banca Mondiala), Eurociett reprezinta industria in ansamblul sau (reunind 30 de federatii nationale) si diversitatea sa (reprezentand sapte dintre cele mai mari companii de recrutare multinationale, precum si zeci de mii de IMM-uri). Eurociett recunoaste rolul vital pe care il joaca serviciile private de ocupare a fortei de munca pentru a ajuta organizatiile, economiile si cetatenii sa se adapteze mai usor la schimbare, precum si capacitatea acestora de a-si spori participarea pe piata muncii, de a reduce somajul, de a crea piete ale muncii mai bune si de a asigura munca decenta. Totusi, Eurociett recunoaste in acelasi timp ca reglementarea inadecvata si numarul restrans de agentii cu o reputatie indoielnica pot impiedica industria sa isi atinga potentialul.
Prin reteaua sa de 48.000 de sucursale si 229.000 de angajati permanenti, membrii Eurociett angajeaza anual peste 3 milioane de lucratori (echivalent in program de lucru complet, pe timp de zi). Presteaza servicii prin intermediul unei game complete de servicii de resurse umane: munca temporara, recrutare, management intermediar, recrutarea personalului de conducere, detasare si formare. Eurociett promoveaza contributia a milioane de lucratori temporari la economia noastra. Reprezentand agentii private de prestigiu din domeniul ocuparii fortei de munca, membrii Eurociett refuza sa castige avantaje in fata concurentei in detrimentul drepturilor lucratorii si colaboreaza indeaproape cu guvernele si sindicatele pentru a combate munca ilegala si dumpingul social. Eurociett intentioneaza, de asemenea, sa promoveze si sa imbunatateasca standardele de calitate in cadrul industriei muncii temporare, prin coduri deontologice si alte mijloace de autoreglementare.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.eurociett.eu.
Pentru mai multe informatii:
ARAMT:
Sorina Donisa Presedinte ARAMT: +40722 456 926


Resurse Web : www.eurociett.eu

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories