Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Categorizarea dependentei ca boala ar putea economisi miliarde


Autorul: ccro ccro001
Subiect: Castle Craig Romania / Castle Craig UK
Adaugat la : November 5, 2012   Vizualizari : 480
Rate Autor : Curent : 2.66 /5
Rate Articol : Curent : 2.36 /5Ministerele de Finante, Sanatate, Educatie si Munca ale Romaniei ar economisi bani daca ar categorisi dependenta ca boala - cu siguranta o idee buna in timp de recesiune. Daca dependenta ar fi recunoscuta ca boala, iar alcolicii, dependentii de droguri si cei care isi falimenteaza familiile din cauza jocurilor de noroc compulsive ar primi tratamentul potrivit, aceste ministere ar economisi milioane de Euro, pe care in prezent le cheltuie pentru tratarea rezultatelor dependentei: boli grave, infractiuni, trafic ilegal, accidente industriale. E foarte posibil ca astfel sa gaseasca explicatia din spatele vagabondismului, suicidelor, absentelor la locul de munca sau la scoala si violentei domestice.

Dar de cand este dependenta o boala? Trebuie sa ne intoarcem in 1956 cand Asociatia Medicala Americana a declarat ca alcoolismul este o boala. Din informatiile mele de pana acum, dependenta nu este recunoscuta in mod oficial ca boala in Romania, unde alcoolismul are tendinta de a fi ignoorat si dependenta de droguri e tratata ca o infractiune si nu o problema de sanatate.

"De multe decenii alcoolismul si dependenta sunt recunoscute la scara larga ca boli" scrie Dr Lance Dodes in Psychology Today (USA), "Conceptul de boala este invatat in programele de training pentru dependenti si in programele de tratament pentru pacienti. Este un fapt de netagaduit pentru presa si personalitati publice. Toate acestea inseamna ca persoanele ce sufera de dependenta nu sunt rai, ci sunt bolnavi. Intr-o clipa, aceasta perceptie schimba totul. Publicul devine mai putin critic. Oamenii insisi sunt mai putin critici la adresa propriei persoane."

Din pacate, in Romania foarte putini sunt constienti de faptul ca dependenta este o boala si acest lucru are doua consecinte negative: Ministerul Sanatatii nu a facut aproape niciun efort in ultimii 20 de ani pentru a dezvolta programe de tratament pentru dependenta si exista o criza acuta de servicii de tratament in Romania. In consecinta, pe de o parte doctorii nu stiu ce sa faca cu pacientii dependenti, iar pe de alta persoanele in cauza si familiile acestora nu stiu ca dependenta este o boala si se invinuiesc, dand nastere la sentimente nesanatoase in interiorul retelei familiale.

Insa problema nu este una exclusiv romanesca. In SUA si multe alte tari membre UE, exista o rezistenta din partea autoritatilor din domeniul sanatatii in a recunoaste dependenta ca boala. Politicienii prefera sa gestioneze consecintele dependentei, in loc sa ofere tratament si sa impiedice ca problema sa devina tot mai raspandita si costisitoare.

Intr-o scrisoare catre candidatii la presedintia Americii, Susan E. Foster de la Universitatea Columbia afirma ca "Tratarea dependentei ca boala este singura sansa a Americii la reducerea costurilor pentru contribuabili, imbunatatirea sanatatii si reducerea infractionalitatii... Aceasta schimbare de politica relativ simpla ar imbunatati nu numai sanatatea, dar si productivitatea Americanilor. Este o decizie eficienta si foarte evidenta."

Foster explica cum dependenta de droguri, alcool si fumat distruge sanatatea a 40 de milioane de Americani, mai mult decat cei afectati de diabet si boli cardiace. Ea citeaza un studiu al Universitatii Columbia care arata ca mai putin de 11% din cei cu boli de dependenta primesc tratament, comparat cu 70 pana la 80% dintre cei carora li se ofera tratament pentru boli mai bine cunoscute. "In loc sa facem disponibil tratament pentru dependenta", scrie aceasta, "inchidem ochii la simptome si facem fata in schimb cu consecintele costisitoare."

Principalul argument al lui Susan E.Foster este aceea ca ambii candidati la presendintia Americii sunt de acord cu un singur lucru: nevoia de a reduce cheltuielile. Atunci de ce nu sunt amandoi de acord sa clasifice dependenta ca boala? Potrivit unui studiu din 2009, agentiile guvernamentale americane au cheltuit 467 miliare de dolari anual pentru administrarea consecintelor dependentei (10% din bugetul federal), si doar 2% din aceasta suma a fost folosita pentru prevenire si tratament.

Principalele costuri ale dependentei se resfrang asupra domeniilor sanatatii si infractionalitatii. In SUA o treime din costurile spitalelor pot fi atribuite dependentei si mai mult de 70 de boli sunt cauzate de abuzul de substante. Media costurilor anuale de detentie a unui infractor de droguri din SUA este de $25,000 si nu se asigura educatie in domeniul dependentei pentru a evita eventuale recaderi si infractiuni.


Resurse Web : www.castlecraig.ro

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories