Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Conferinta sustinuta de Doctor Renumit in Antropologie Medicala si Culturala despre Paradigma Naster


Autorul: Maita Ana
Subiect: Asociatia Mame pentru Mame
Adaugat la : May 22, 2012   Vizualizari : 594
Rate Autor : Curent : 2.72 /5
Rate Articol : Curent : 2.25 /5Vorbitor si Invitat Special este Dr. Robbie Floyd Davis, membra in consiliul director al Organizatiei Internationale Motherbaby Childbirth (IMBCO), entitate non-guvernamentala si non-profit creata pentru a actualiza si promova Initiativa Internationala MotherBaby Childbirth (IMBCI): cei 10 Pasi pentru un Spital Prieten al Nasterii peste tot in lume. Initiativa MotherBaby Childbirth (IMBCI) sustine optimizarea serviciilor medicale de sanatate materna pentru a imbunatati experienta nasterii, a preveni hipermedicalizarea nasterii fiziologice si a reduce substantial costurile cu scopul ameliorarii starii de sanatate a mamelor si bebelusilor.
Dr. Floyd vine sa răspunda unei probleme grave in România – cea a perpetuarii unui model traumatic al nasterii – problema cel mai bine definită de statisticile care evidenţiază România în raport cu UE ca având:
- cea mai mare mortalitate maternă şi infantilă (10‰) - cel mai mare număr de sarcini nesupravegheate medical în comunităţile defavorizate ( 65% ) - cea mai mare rată a traumei perineale la naştere prin epiziotomia de rutină la nivel naţional (50%) - cel mai mare număr de naşteri prin operaţie cezariană fără indicaţie medicală (25%) - cel mai mare număr de naşteri induse fără indicaţie medicală (25%) - cel mai mic număr de copii alăptaţi exclusiv ( 12,6%) - cel mai mic procent de naşteri naturale (5%)

Asociatia Mame pentru Mame este desemnat Reprezentant National al IMBCO, fiind cea mai activa organizatie romaneasca pentru protejarea si promovarea drepturilor femeilor la nastere. Reprezentam interesele mamelor in raport cu autoritatile si institutiile retelei de sanatate publica si privata. Participant regulat la grupurile de lucru ale autoritatilor pentru conturarea de politici publice si strategii nationale, Asociatia Mame pentru Mame este de asemenea un reprezentant al Retelei Europene a Asociatiilor dedicate Nasterii (ENCA), o platforma pentru schimburi de informatii si actiune comuna menita sa imbunatateasca serviciile de maternitate in UE. Scopul acestei Conferinte este sa analizam in ce masura modelul actual al ingrijirilor medicale pentru nasterea normala este optim sau trebuie schimbat. Ne dorim ca prin acţiunile pe care le întreprindem să recâştigăm dreptul mamelor din România de a-şi naşte copiii şi de a-i creşte pe deplin informate şi cu puterea de a lua decizii înţelepte ce le vor influenţa tot restul vietii lor si al copiilor lor.
În ultimii ani reprezentanţii Comisiei Europene şi ai ONU au tras nenumarate semnale de alarmă, Romania situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte procentul de naşteri medicalizate si cezariene, ceea ce are un impact negativ semnificativ asupra sănătăţii materne şi infantile.
Această stare de fapt se datorează atat lipsei de acces la servicii medicale din cauza lipsei de informare si suport financiar (in special pentru femeile din comunitati rurale defavorizate), a medicalizării excesive a actului naşterii tot din cauza lipsei de informare (in mediul urban), a lacunelor legislative care fac imposibilă naşterea nespitalizată în condiţii de siguranţă medicală şi confort cât şi factorilor de ordin cultural: naşterea prin intervenţie cezariană este considerată drept metoda cea mai dezirabilă si mai "uşoara" de a naşte, fapt foarte departe de realitate şi în defavoarea gravă a naşterii naturale ca act firesc si fiziologic, statistic posibil in cazul a peste 70% din femeile care nasc.
Deasemenea, România are o istorie tristă in ce priveşte politica reproducerii. Actul naşterii a fost confiscat femeilor de către autorităţile comuniste şi transformat într-un mecanism de producţie coercitivă a forţei de muncă. Efectele pe care transformările suferite de societate în ceea ce priveşte atitudinea faţă de sarcină, naştere şi îngrijirea copilului din timpul regimului comunist sunt resimţite acut chiar şi azi de către românce: în ultimii 20 de ani naşterea în România a rămas o experienţă traumatică şi traumatizantă pentru majoritatea femeilor şi nou-născuţilor. Este trist ca naşterea in loc sa reprezinte pentru femei un moment de triumf al feminităţii şi o desăvârşire a vieţii de cuplu, este in schimb un episod marcat de griji, anxietate şi de multe ori, chiar de traumă fizică.
Obiectivul nostru este să determinăm schimbări pozitive în domeniul perinatal astfel încat româncele să-şi redobândeasca dreptul de a lua cele mai bune decizii în ceea ce priveşte aducerea pe lume şi îngrijirea copiilor, de a se bucura pe deplin de miracolul simplu şi firesc al maternităţii ca experienţă esenţială în viaţa unei femei.

Conferinta este adresata in principal celor care sunt: Reprezentanti ai ONG-urilor pentru sanatate, drepturile pacientilor, drepturile femeilor Reprezentanti ai Asociatiilor Profesionale (Societatea de Obstetrica, OAMMGMR) Medici Obstetricieni, Ginecologi, Neonatologi, Pediatri, Medici de Familie, Psihologi Moase, Educatori prenatali, Consileri in alaptare, Doule Studenti la Medicina, la Moase, la Stiinte Poltice etc. Reprezentanti ai comunitatii de expati Reprezentanti ai Autoritatilor Publice (din domeniul Sanatatii)
Data: Joi, 24 Mai Interval: 17.00 - 20.00 Locatie: Hotel Golden Tulip Adresa: Calea Victoriei 166 (intersectia cu Bld. Dacia) Va rugam confirmati pana pe 23 Mai. Email la office@mamepentrumame.ro. Telefonic la 0735.193.987 / 0745.910.207

Presa este binevenita. Dr. Robbie Floyd Davis va acorda scurte interviuri. Tot in in cadrul vizitei oficiale Dr. Robbie Floyd Davis va vizita Luni, 28 Mai, de la ora 10, prima maternitate evaluata si certificata ca Spital Prieten al Nasterii: Maternitatea Medlife-Eva Brasov.


Resurse Web :

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories