Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Consecintele neuropatiei diabetice


Autorul: Giunca Georgiana
Subiect: Societatea de Neuropatie Diabetica
Adaugat la : November 28, 2012   Vizualizari : 532
Rate Autor : Curent : 2.76 /5
Rate Articol : Curent : 2.15 /5Neuropatia diabetica este cea mai frecventa complicatie a diabetului zaharat, afectand aproximativ 65% dintre persoanele care sufera de diabet zaharat. Din pacate, neuropatia diabetica este subdiagnosticata, astfel ca evolutia sa, daca nu este tinuta sub control, poate cauza consecinte grave asupra sanatatii.
Neuropatia diabetica afecteaza unul sau mai multi nervi si se manifesta prin diverse semne si simptome, dintre care cele mai frecvente sunt paresteziile si durerea. Persoanele care sufera de diabet zaharat ar trebui sa efectueze periodic controale de rutina si sa se informeze despre metodele de prevenire a aparitiei complicatiilor, cu precadere a neuropatiei diabetice. Desi acest tip de complicatie este dificil de evaluat si tratat, este extrem de importanta diagnosticarea precoce.
Prezent in cadrul Simpozionului International NeuRODiab 2012, prof.univ.dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si presedintele onorific al Societatii de Neuropatie Diabetica, a atras atentia: ”Atat persoanele diagnosticate cu diabet, cat si medicii trebuie sa constientizeze gravitatea neuropatiei diabetice. Practic, neuropatia diabetica poate afecta fiecare portiune a sistemului nervos, iar procesul este in mare parte ireversibil. Cele mai severe consecinte ale neuropatiei diabetice sunt durerea, tulburarile trofice si circulatorii, precum si afectarea sistemului nervos vegetativ”.
Cea mai frecventa forma de neuropatie diabetica, polineuropatia senzitivo-motorie, presupune dureri foarte mari care afecteaza major calitatea vietii bolnavului. Pe langa durere, neuropatia diabetica aduce tulburari trofice si circulatorii, care se manifesta in special la nivelul membrelor inferioare, vorbind astfel despre piciorul diabetic, care, daca este neglijat, poate duce la amputatie.
”Prin afectarea sistemului nervos vegetativ, persoanele care sufera de neuropatie diabetica prezinta un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, tulburari de reglare a tensiunii arteriale si de ritm cardiac, iar controlul terapeutic al acestor tulburari este mai dificil la persoanele care au diabet zaharat. Pe langa afectiunile cardiovasculare, neuropatia diabetica duce la tulburari ale tubului digestiv, ale tractului genito-urinar, cu consecinte grave asupra calitatii vietii bolnavului”, a precizat prof.univ.dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si presedinte onorific al Societatii de Neuropatie Diabetica, in cadrul Simpozionului International NeuRODiab 2012.
De altfel, si boala Alzheimer este asociata cu diabetul zaharat si complicatiile acestuia. Prof. univ. dr. Ovidiu Bajenaru a mai adaugat in cadrul evenimentului: „Sunt studii care arata ca exista o asociere intre boala Alzheimer si diabetul zaharat. Boala Alzheimer este o afectiune neurodegenerativa in care manifestarile simpotomatice de tip demential apar doar dupa 20-30 de ani de la debutul bolii, constitutuind stadiul sau final. Cu atat mai mult se impune aceasta discutie, cu cat relatia diabetului zaharat cu mecanismele bolii neurodegenerative Alzheimer este inca din stadiile sale initiale care preced cu zeci de ani manifestarile de tip demential! De aceea este esential sa existe o colaborare intre toate disciplinele, iar Simpozionul International NeuRODiab este un prilej extraordinar de a reuni diferite tipuri de specialitati implicate in complicatiile diabetului si neuropatia diabetica”.
Simpozionul International NeuRODiab, desfasurat in perioada 17-20 octombrie 2012 la Sibiu, a reunit unii dintre cei mai reputati profesionisti din domeniul diabetologiei, cardiologiei, neurologiei, oftalmologiei, chirurgiei si nu numai. Scopul manifestarii a fost acela de a dezbate ultimele noutati si informatii legate de neuropatia diabetica. De asemenea, in cadrul manifestarii a fost lansata si Societatea de Neuropatie Diabetica.
Evenimentul a fost organizat de Societatea de Neuropatie Diabetica si Universitatea “Lucian Blaga”, Facultatea de Medicina, Sibiu, in parteneriat cu Societatea de Neurologie din Romania, ASNER – Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostica din Romania, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
Partener: Worwag Pharma GmbH&Co.KG
PR&Comunicare: Sanatatea Press Group
Georgiana Giunca
E-mail: proiecte@sanatateapress.ro


Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories