Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Despre copiii bolnavi de artrita juvenila idiopatica - forma sistemica


Autorul: Alina Stefan
Subiect: Societatea Romana de Reumatologie Pediatrica
Adaugat la : November 21, 2012   Vizualizari : 562
Rate Autor : Curent : 2.72 /5
Rate Articol : Curent : 2.50 /5Artrita idiopatica juvenila (AIJ) este o boala autoimuna, a carei cauza este inca necunoscuta. Artrita idiopatica juvenila afecteaza 1 din 1000 copii cu varsta sub 16 ani. Boala se manifesta prin inflamarea articulatiilor, simptomele ei putand incepe la o varsta frageda, deseori chiar in primii 2 ani de viata. Spre deosebire de boala similara a adultilor (Poliartrita reumatoida), artrita idiopatica juvenila este mult mai neomogena, cuprinzand 7 categorii (subtipuri sau forme) diferite din punct de vedere clinic, patogenic si chiar in privinta tratamentului, evolutiei si prognosticului.
Cea mai severa forma a artitei idiopatice juvenile este artrita sistemica, care afecteaza aproximativ 10% din copiii cu aceasta boala.
Forma sistemica a bolii se manifesta la debut printr-o serie de caracteristici extraarticulare care o deosebesc de celelalte subtipuri: febra mare (39-40 de grade) cu 2-3 ascensiuni (varfuri) zilnice, in special seara, eruptii cutanate de culoare roza fugace, ce apar si dispar odata cu febra, marirea generalizata a ganglionilor, ficatului si splinei si inflamatia invelisului unor organe precum inima (pericardita) si plamanii (pleurezie) realizand aspectul unei boli multisistemice severe care poate pune in pericol viata copilului.
In formele de boala ce nu raspund la tratamentele conventionale, cu evolutie de lunga durata, apare distrugerea progresiva a articulatiilor si in final, invaliditate motorie si psihologica permanenta. Boala ataca si distruge de asemenea cartilagiile de crestere, impiedicand dezvoltarea si cresterea normala, astfel incat copiii nu mai cresc, calitatea vietii fiind definitiv alterata. Progresele terapeutice cele mai importante in reumatologie in ultimii ani, atat pentru adulti cat si pentru copii, sunt reprezentate de aparitia medicamentelor biologice obtinute prin tehnici de inginerie genetica.
S-a constatat insa ca nu toate aceste medicamente au eficienta egala in toate subtipurile artrita idiopatica juvenila. De exemplu, in cazurile de artrita idiopatica juvenila sistemica cu manifestari extraarticulare severe (mentionate mai sus), ce pun viata in pericol, singura terapie biologica aprobata in prezent pentru tratamentul acestei afectiuni, care confera copiilor sansa opririi bolii active, este reprezentata de un agent biologic denumit tocilizumab care blocheaza actiunea unei substante biologice proinflamatoare numita interleukina 6 (IL-6). Aceasta terapie le ofera copiilor cu artrita sistemica sansa unei vieti de calitate mai buna, dar din pacate, medicamentul nu este inca inclus in listele de medicamente compensate in tara noastra.
"Am prezentat experienta noastra in tratarea acestei forme a artritei idiopatice juvenile cu tocilizumab in cadrul unor evenimente medicale internationale. Printre rezultatele vizibile ale tratamentului figureaza si cazul adolescentei G.D (vezi imaginile alaturate!). Este important insa ca boala sa fie diagnosticata devreme iar pacientii sa primeasca acest tratament biologic cat mai precoce" a declarat Conf dr. Nicolae Iagaru, presedintele Societatii Romane de Reumatologie Pediatrica.
Pana cand aceasta terapie - alaturi de alte medicamente biologice destinate cu predilectie altor subtipuri ale artritei idiopatice juvenile - va fi inclusa pe lista medicamentelor compensate si gratuite din Romania, copiii cu artita sistemica vor continua sa sufere, medicii facand eforturi disperate pentru a le alina durerea.
###
Despre Societatea Romana de Reumatologie Pediatrica (SRRP)
SRRP este o societate profesionala a medicilor care lucreaza in domeniul reumatologiei pediatrice din Romania. SRRP isi propune :
- sa intreprinda noi demersuri in vederea recunoasterii subspecialitatii de reumatologie pediatrica
- sa promoveze o mai buna cunoastere a bolilor reumatice pediatrice in tara noastra,
- sa stimuleze cercetarea stiintifica in acest domeniu
- sa asigure protocoale si ghiduri de buna practica
- sa asigure oportunitati pentru pregatirea medicilor prin organizarea unor manifestari stiintifice (simpozioane, conferinte, congrese) si facilitarea accesului la publicatii medicale.
SRRP isi propune de asemenea sa asigure o cat mai larga deschidere prin contacte cu societati medicale similare din tara si din strainatate.
www.reumaped.ro


Resurse Web : www.reumaped.ro

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories