Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Cum poti economisi considerabil daca te "targuiesti" pentru orice


Autorul: nitoi ana maria
Subiect: www.galoo.com
Adaugat la : December 6, 2011   Vizualizari : 600
Rate Autor : Curent : 2.57 /5
Rate Articol : Curent : 2.17 /5Cum poti economisi considerabil daca te "targuiesti" pentru orice

Noi, romanii, traim intr-o cultura consumerista in care exista foarte putin loc pentru negociere si targuiala. De regula produsele si serviciile pe care ni le dorim au un pret iar noi suntem obisnuiti sa-l platim. Punct. Insa criza economica care atrage dupa sine micsorarea salariilor si pensiilor, cresterea inflatiei si, deci, a preturilor ne determina sa ne schimbam abordarea si sa incepem sa ne targuim pentru orice, de la fructele si legumele pe care le putem cumpara in piata, la aparatele electronice si electrocasnice, la rata creditului ipotecar sau chiar la pretul pe care il platim medicului dentist.
Negocierea este de fapt unul dintre elementele de baza intr-o economie de piata, este modalitatea prin care cererea se intalneste cu oferta si care se finalizeaza in punctul in care atat cumparatorul cat si vanzatorul sunt satisfacuti cu rezultatul discutiei. Negocierea si targuiala sunt baza comertului si pana nu demult constituiau o practica obisnuita in viata de zi cu zi in Romania. Dar am uitat, de fapt, ca totul este si poate fi negociabil, atat timp cat, desigur, stim cum sa cerem ceea ce ne dorim. Negocierea nu mai exista in cultura sociala a romanilor, dar isi face din nou loc, incetul cu incetul.
Este adevarat ca romanii si-au pierdut ceea ce se numeste "constiinta negocierii". Este, de asemenea adevarat, ca trebuie sa fim pregatiti sa chestionam orice si sa intram intr-o dezbatere, uneori foarte neplacuta, cu orice vanzator sau furnizor de servicii, fie ele bancare, juridice, de telefonie mobila/fixa, electricitate, etc. Nevoia de a economisi sau, pur si simplu, sentimentul ca pretul impus unui produs sau serviciu depaseste cu mult valoarea sa reala ne determina sa incepem procesul de negociere prin a intreba: "De ce costa atat de mult acest produs?" sau "Pot sa vad un desfasurator al facturii?".
Aceasta nu inseamna ca timpul si energia noastra sunt cel mai bine folosite prin economisirea a 0.5 Ron la un produs cumparat. Dar exista o multitudine de oportunitati prin care se pot economisi sume semnificative de bani - care pot ajunge la mii de Euro - aplicand o strategie inteligenta si avand o doza de sarm. Iar avand in vedere ca, in momentul de fata, orice afacere are mari dificultati de a avea bani lichizi si un cash-flow constant, consumatorii/cumparatorii se afla pe o pozitie de negociere mai puternica ca niciodata la cumpararea a ORICE.
Indiferent de produsul sau serviciul pe care doresti sa-l negociezi exista 2 reguli de baza ce trebuie urmate de fiecare data.
Mai intai, trebuie sa te asiguri ca te targuiesti cu persoana potrivita, adica persoana aflata in pozitia ce ii confera destula autoritate incat sa poata oferi reduceri sau concesii - in functie de caz. De asemenea, este bine de stiut daca vanzatorul/ furnizorul respectiv primeste comision in functie de fiecare vanzare sau intelegere in parte. Iar daca este vorba despre un magazin de mici dimensiuni importanta se pune pe fidelizarea clientilor si pe recomandari catre alti posibili clienti, iar atunci pretul poate fi de asemenea redus.
Cea de-a doua regula de baza in orice negociere este aceea de a fi oricand dispus/-a sa renunt la achizitionarea unui anumit produs sau serviciu. In acest caz, rata de succes in urma negocierii creste vizibil. Trebuie sa il convingi pe cel cu care te targuiesti ca "tu ai puterea de decizie". Este bine, desigur, ca orice tentativa de targuiala sa se petreaca cu zambetul pe buze sau macar cu buna-dispozitie, trebuie sa fii amabil, dar sigur si increzator ca stii ce vrei si cum sa obtii ceea ce doresti.
Sfaturi despre cum si cat puteti economisi
1. Daca vrei sa cumperi mobilier, haine, pantofi sau produse electronice si electrocasnice poti cauta posibile defecte care pe tine sa nu te deranjeze si asa poti obtine reduceri de pana la 40-50 la suta.
2. Daca ai un credit ipotecar, incearca o refinantare sau o re-evaluare. Important este sa nu iti fie jena sa ceri mai mult sau macar sa intrebi ceea ce nu intelegi referitor la contract si conditii. Nimeni nu poate fi atoatestiutor si profesionist in orice domeniu. In plus, daca ai probleme financiare si ai dificultati in a plati trebuie de asemenea sa informezi banca si ai putea obtine o perioada de gratie sau chiar o micsorare a ratei lunare. NU UITA ca este in interesul bancii ca tu sa-ti poti plati ratele in continuare, pentru ca alternativa bancii, in caz ca nu-ti platesti ratele lunare, este sa-ti vanda imobilul a carui pret este cu certitudine mult mai mic decat valoarea creditului obtinut de tine!
3. Daca ai nevoie de un specialist IT care sa creeze designul paginii de web a companiei nou-infiintate, e bine sa ai in vedere ca paleta de ofertanti de astfel de servicii este extrem de larga in Romania in acest moment - asa ca nu te sfii sa cauti si sa negociati cu cat mai multi astfel de furnizori pana obtii pretul cel mai scazut in raport cu calitatea serviciului oferit. Poti, astfel, economisi pana la 35 la suta.
4. Daca ai o lucrare dentara costisitoare si aflata in desfasurare nu te sfii sa intrebi medicul daca ofera posibilitatea platii in rate sau mai mult daca nu iti poate face o reducere tocmai pentru ca ai devenit un pacient constant care deja a cheltuit foarte multi bani in cabinetul dentar. La fel se poate proceda si in cazul unor servicii juridice pe care ti le furnizeaza un avocat sau pentru servicii contabile. Se pot face economii de pana la 50 la suta.
5. Pentru orice serviciu pentru care trebuie sa platesti in functie de ora, precum servicii de reparatii auto sau servicii juridice este bine sa incepi negocierea prin a chestiona chitantele si a intelege exact cum a fost petrecuta fiecare ora in parte pt care ai fost facturat. In cazul in care factura este "umflata" - poti economisi cateva sute sau mii de euro.
6. Poti face economii pana si la banii cheltuiti la curatatoria din colt la care va duceti frecvent hainele. Cu putin sarm si delicatete puteti obtine un discount consistent de circa 50 la suta pentru o factura pentru recomandari catre alti posibili clienti.
7. Daca vorbim de servicii de cosmetica, coafura, manichiura, pedichiura, si orice alte servicii furnizate intr-un salon de infrumusetare sfatul este de a urmari ofertele speciale ale site-urile tip groupon. Reducerile ajung pana la 90 la suta. Aceeasi sursa furnizeaza si oferte incredibil de avantajoase pt vacante in strainatate.
8. Achizitionarea de produse si servicii online, adica direct de pe internet, ajuta la economisiri considerabile la ORICE. Website-uri precum www.okazii.ro sunt demne de a fi urmarite. Niciodata nu stii ce chilipir poti gasi. Insa o noutate in domeniul comertului pe internet a devenit www.galoo.com. Pe acest website, inaugurat in octombrie si disponibil si in limba romana, orice cumparator poate posta un produs sau un serviciu la pretul pe care si-l doreste, iar apoi diversi vanzatori din intreaga lume incep sa concureze intre ei oferind cumparatorului preturi cat mai mici. In final, vanzatorul care ofera pretul cel mai mic si conditiile de livrare si de plata cele mai avantajoase castiga. In plus, www.galoo.com este singurul astfel de website de comert online unde cumparatorii si vanzatorii pot negocia si discuta direct prin intermediul serviciului de chat. In primele 6 saptamani de versiune BETA a site-ului, www.galoo.com a avut peste 350,000 de vizitatori unici din intreaga lume, 17.000 de like-uri pe facebook si 16.000 de fani twitter.
Pe timp de criza economica, nu doar in Romania cat peste tot in lume, cand concurenta intre furnizori devine acerba pentru castigarea putinilor cumparatori dispusi sa achizitioneze - comertul online este viitorul! De ce sunt preturile mai mici la magazinele online decat in centrele comerciale traditionale? Simplu: nu sunt cheltuiti bani de chiriecu spatiul comercial sau cu salariile vanzatorilor. Astfel, toata lumea economiseste.
Nu uitati, asadar, sa va targuiti pentru ORICE!


Resurse Web : www.galoo.com

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories