Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Inflatie de profesori sau cum a ajuns scoala romaneasca la nivelul decadentei morale!


Autorul: Popa Lavinia
Subiect: Comunicare
Adaugat la : March 23, 2012   Vizualizari : 559
Rate Autor : Curent : 2.16 /5
Rate Articol : Curent : 2.61 /5In baza prevederilor art.2487 alin. (3) dinLegea educatiei nationale nr. 1/2011
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului,
Ministerul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului emite prezentul ordin.
Art.1. Se aproba Metodologia privind recunoasterea si echivalarea competentelor profesionale dobandite formal, nonformal sau informal de catre cadrele didactice care ocupa functii de educatori/educatoare, institutori/institutoare, invatatori/invatatoare, maistru-instructor, antrenor, in vederea ocuparii functiei didactice de profesor pentru invatamantul prescolar, profesor pentru invatamantul primar, profesor de instruire practica, respectiv profesor-antrenor in cluburile sportive scolare, palatele si cluburile copiilor, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art.2. Directia generala management, resurse umane si retea scolara din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, inspectoratele scolare si unitatile de invatamant preuniversitar duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art.3. Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministerul educatiei, cercetarii,tineretului si sportului,
Daniel Petru Funeriu
Bucuresti, 23 martie 2011
Seria schimbarilor din invatamantul preuniversitar romanesc este intr-o continua desfasurare. La o privire atenta a prevederilor Legii educatiei nationale nr. 1/2011, la art. 284 alin.(3) sesizam ultima jignire la adresa cadrelor didactice care au studii superioare.
Echivalarea competentelor profesionale dobandite in mod formal, informal si nonformal taie elanul cadrelor didactice care, cu dificultati, au dobandit studii superioare in specialitate.
Conditiile de echivalare cer cadrelor didactice urmatoarele :
1. Sa fie titulare sau suplinitoare ;
2. Sa nu fie sanctionate disciplinar ;
3. Sa aiba calificativul Foarte Bine in ultimii doi ani, respectiv calificativul partial Foarte Bine in anul scolar in care solicita recunoasterea ;
4. Sa fi obtinut cel putin definitivarea in invatamant la data solicitarii ;
5. Sa detina avizele si atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic la data solicitarii ;
6. Sa fi participat la programe de formare continua sau perfectionare, avizate MECTS in ultimii 5 ani, in specialitate, in didactica specialitatii sau domeniul psihopedagogiei.
Functia didactica de profesor, mai ales pentru invatamantul prescolar si primar, a fost obtinuta prin studii superioare de licenta sau master. Daca analizam durata acestor studii, vom observa ca profesorii din invatamantul primar si prescolar au sustinut examene de specialitate timp de 5 ani (3 ani pentru licenta si 2 ani pentru master), iar numarul creditelor alocate pentru seria examenelor este foarte mic fata de numarul creditelor pe care le puteau obtine participand la un curs de perfectionare cu o durata mica.
Daca aceasta echivalare este procedura corecta, atunci vom asista la o explozie a numarului de cadre didactice cu functia de profesor, cadre didactice care au frecventat timp de cateva luni, cel mult, un curs oarecare, sustinut de un coordonator de program, ce nu a fost evaluat cu privire la calitatea cursului.
Aceasta decizie de echivalare sfideaza orice regula a bunului simt si produce grave prejudicii calitatii invatamantului.
Daca tot s-a dorit o echivalare, atunci trebuiau prevazute o serie de examene scrise, probe practice, care sa ateste competentele dobandite de aceste cadre didactice.
Pentru invatatori exista o proba practica, dar pentru educatoare acesta proba practica nu este regasita in lege. Asadar, drum liber educatoarelor catre statutul de profesor pentru invatamantul prescolar.
Poate, in curand, vom obtine si gradele didactice, tot prin niste hartii depuse intr-un dosar, caci in Romania tranzitul adeverintelor sporeste veniturile celor cu drept de eliberare a acestora.
O lege care prevede echivalarea competentelor profesionale obtinute prin niste adeverinte care au fost platite, nu poate promova calitatea actului didactic.
Ce rost mai au studiile superioare? Cine isi va pierde timpul 5 ani in facultati pentru a dobandi niste competente pe care le obtii platind o suma mica de bani, timp si efort scazut, participand la un curs de perfectionare?
Raspuns : nimeni ! Probabil ca asta se doreste !
MECTS stie care este taxa de scolarizare la o universitate de stat ? Sunt cadre didactice care au urmat cursurile a 2 facultati. Aceste cadre didactice au platit cel putin cursurile uneia dintre cele doua facultati. Unde este corectitudinea ? Cate credite primesc cei cu studii superioare si cate credite primesc cei care urmeaza programul de perfectionare ? Cursurile de perfectionare se adreseaza numai celor care au obtinut functia de profesor ? Si actualii profesori urmeaza cursuri de perfectionare, participa la perfectionare prin obtinerea gradelor didactice. Pe ei ii vor face superprofesori sau ii vor arunca in gramada profesorilor ?
Concluzia acestei decizii a guvernantilor, de a recunoaste si echivala competentele profesionale dobandite formal, informal si nonformal, transforma invatamantul romanesc intr-o scoala ce promoveaza goana haotica dupa adeverinte, obtinerea functiilor didactice pe baza unui dosar, nu a competentelor implicate in actul educational.
Stima pentru cadrele didactice care au investit bani si munca pentru aceasta functie si rusine guvernantilor care vand functia de profesor prin cursuri de perfectionare.
Aceste decizii total inechitabile conduc la parasirea sistemului de catre profesorii care au trudit in scoli pentru a transmite stiinta mai departe. Viitorul invatamantului romanesc va forma elevilor competente in dobandirea unor atestate si adeverinte, fara a sti cum arata scoala, fara a promova examene in cadrul unor institutii de invatamant superior.
Scoala romaneasca a cunoscut gloria la nivel mondial, prezentul o plaseaza la nivelul decadentei morale !


Resurse Web :

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories