Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Preluarea obligatiilor din Legea 211 din 2011 Selcolect SRL


Autorul: Anghel Daniela
Subiect: Selcolect SRL
Adaugat la : July 17, 2012   Vizualizari : 564
Rate Autor : Curent : 2.46 /5
Rate Articol : Curent : 2.32 /5Deseurile, desi sunt omniprezente in viata noastra, trec neobservate. Politica actuala in domeniul managementului deseurilor se axeaza pe reducerea consumului, punandu-se accent pe refolosire si reciclare. Toti cei implicati in activitatea de gestionare a deseurilor, de la producatori, detinatori de deseuri si pana la agentii economici care au ca activitate valorificarea si eli-minarea deseurilor sunt obligati sa respecte normele privind protectia mediului.
In ultimii ani legislatia romaneasca in domeniu a suferit un proces de conti-nua innoire, aducere la zi si corelare cu cerintele, reglementarile si standardele internationale, indeosebi cu cele ale Uniunii Europene. Toate directivele Uniunii Europene din prezent, privind gestiunea deseurilor au fost transpuse in legislatia romaneasca prin Legea nr. 211/2011 (MO nr. 837/25.11.2011) privind regimul deseurilor.
Legea 211/2011 privind regimul deseurilor aduce cateva noutati demne de remarcat. Este vorba de o noua viziune, concepte fundamental noi, care trebuie citite si intelese cu atentie. Spre exemplu: ierarhizarea deseurilor, subproduse, incetarea statutului de deseu, raspunderea extinsa a producatorului, biodeseuri. Chiar si in cazul raportarilor, evidentei deseurilor, apar schimbari care genereaza la acest moment efecte asupra generatorilor de deseuri.
Un aspect ne-a atras atentia in mod special: noua lege ii obliga la instruire pe toti producatorii si detinatorii de deseuri. Nici autoritatile competente nu sunt uitate; la randul lor, ele sunt chemate la cursuri de formare pentru includerea cerintelor privind prevenirea generarii de deseuri in autorizatiile de mediu.
Conform Legii nr. 211 / 25.11.2011 privind regimul deseurilor (art.22), toti operatorii economici detinatori / producatori de deseuri persoane juridice, comerciantii, au obligatia sa desemneze un angajat din randul salariatilor proprii, instruit prin absolvirea unor cursuri de specialitate, care sa asigure indeplinirea obligatiilor privind regimul deseurilor generate si /sau colectate sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane. [Amenda este de la 15.000 lei la 30.000 lei si se aplica de catre Garda Nationala de Mediu si de Administratia publica locala].
Avand in vedere ca toti operatorii economici, indiferent de activitatea desfasurata, sunt detinatori / producatori de deseuri, asa cum sunt ele definite in Anexa 1 a Legii nr. 211 / 25.11.2011, aceasta prevedere legislativa va afecteaza si pe Dvs.
Producatorii si detinatorii de deseuri persoane juridice sunt obligati sa incadreze fiecare tip de deseu generat din propria activitate. Lipsa incadrarii deseurilor se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice si de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
Incadrarea unui deseu potential periculos ca deseu nepericulos, fara efectuarea analizelor fizico-chimice, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice si de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
Producatorii si detinatorii de deseuri persoane juridice sunt obligati sa efectueze si sa detina o caracterizare a deseurilor periculoase generate din propria activitate si a deseurilor care pot fi considerate periculoase din cauza originii sau compozitiei, in scopul determinarii posibilitatilor de amestecare, a metodelor de tratare si eliminare a acestora. Nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice si de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
Societatea Comerciala SELCOLECT SRL ( www.selcolect.ro )este calificata pentru realizarea serviciilor suport privind obligatiile de mediu pe care societatea Dvs. le are ca generator de deseuri din propria activitate, sau colector / reciclator, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Obligatiile de mediu se stabilesc de catre specialisti in gestionarea deseurilor, pentru fiecare categorie de deseu generat si / sau colectat / transportat, in concordanta cu obiectul de activitate cod CAEN al firmei Dvs.
Servicii oferite de Selcolect SRL:
Organizarea gestiunii deseurilor generate pe amplasament
Organizarea interna privind colectarea separata a deseurilor generate
Incadrarea deseurilor generate conform listei nationale a deseurilor
Intocmirea listei deseurilor generate
Elaborarea si completarea registrului de evidenta a deseurilor generate
Intocmirea evidentei gestiunii deseurilor generate, conform HG 856/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Intocmirea si transmiterea raportarilor catre Agentia de Mediu
Evidenta ambalajelor si a deseurilor de ambalaje generate
Identificarea obligatiilor de plata la Fondul pentru Mediu
Calculul contributiilor , transmiterea si depunerea declaratiilor la Administratia Fondului pentru Mediu
Reprezentarea firmei in relatile cu Garda de Mediu, Politia Locala / Mediu
Elaborarea si intocmirea documentatiei pentru obtinerea Autorizatiei de Mediu
Elaborarea si intocmirea documentatiei pentru obtinerea Acordului de preluare ape uzate
Intocmirea documentatiei necesare pentru conformarea cu prevederile legale de mediu si de gestiunea deseurilor
Elaborarea Planului de Masuri pentru combaterea poluarilor accidentale pe amplasament
Instruirea periodica a angajatilor privind aspectele de mediu si constientizarea acestora privind colectarea separata a deseurilor
Elaborarea planului pentru Prevenirea si minimizarea generarii deseurilor, inclusiv a deseurilor de ambalaje
Elaborarea de Instructiuni de lucru / Proceduri proprii pe amplasament pentru colectarea separata a deseurilor
Consultanta de mediu
Consultanta in domeniul Managementul Deseurilor conform prevederilor inscrise in Legea 211/2011 si legile subsecvente
Externalizarea serviciului de Protectia Mediului
Externalizarea serviciului de Gestiune a Deseurilor generate
Alte activitati: Gestiunea deseurilor, Evidenta deseurilor, Legea mediului, Agentia mediului, Garda de mediu, Autorizatie mediu, Avize de mediu, Fondul pentru mediu, Ape uzate, Management mediu, Consultanta de mediu, Legea 211 din 2011.


Resurse Web : www.selcolect.ro

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories