Evio Fashion - Evio.ro

Sugestii privind redactarea
unui comunicat de presa


Comunicatul de presa este un scurt articol care promoveaza un eveniment, lansarea unui nou produs sau serviciu. De cate ori vrei sa transmiti publicului noutati din viata organizatiei sau firmei tale, beneficiaza gratuit de acest instrument modern de promovare online, oferit de rezervat.ro
Foloseste Comunicatul de Presa online in mod eficient, prin postarea de informatii interesante si utile cititorilor. Continutul comunicatului de presa
nu trebuie sa apara ca un simplu mesaj publicitar.
Scrie despre noutatile din cadrul companiei tale, punand accentul pe beneficiile pe care acestea le
pot aduce viitorilor clienti. Fii scurt si la obiect !

Scurte recomandari editoriale


- Tilul nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere
- Fii scurt si relevant fata de subiectul abordat
- Articolul trebuie sa contina 200-500 cuvinte
- Citeaza sursele acolo unde este cazul
- Evita limbajul de lemn, abrevierile, exagerarile, jargonul sau mesajele promotionale excesive
- Nu folosi in mod repetat "cuvinte cheie" (SPAM)
- Verifica atent articolul pentru a evita eventualele graseli gramaticale sau de exprimare
- Formularul online ofera si posibilitatea postarii
unui link extern (Resurse Web) relevant fata de comunicatul de presa postat
- La completarea formularului, bifati categoriile
cele mai apropiate de continutul articolului
- Completeaza in final datele tale/companiei de contact pentru a putea fi contactat de persoanele interesate de noutatile promovate

CONTINUT ARTICOL:


Ziua Mondiala a Mediului 2012 Economia verde si dezvoltarea sustenabila a naturii prin turism


Autorul: ONG Mare Nostrum
Subiect: ONG Mare Nostrum
Adaugat la : June 7, 2012   Vizualizari : 468
Rate Autor : Curent : 2.75 /5
Rate Articol : Curent : 1.97 /5Anual, pe data de 5 iunie este sarbatorita Ziua Mondiala a Mediului. Anul acesta, campania sub care s-au desfasurat actiunile legate de celebrarea Zilei Mediului a avut ca slogan: "Green Economy: Does it include YOU?" - "Economia verde: Te include si pe tine?"

Scopul acestei abordari este ca oamenii sa constientizeze faptul ca Economia Verde este un concept usor de aplicat de catre oricine, este un mod prin care putem fi eficienti si responsabili atat fata de natura cat si fata de societatea in care traim. Odata cu venirea verii, si implicit a vacantelor, o prima sugestie de introducere a acestui concept de Economie Verde se poate realiza in turism, in calatorii.

Turismul, cea mai mare industrie de pe glob (detine 11% din P.I.B-ul mondial si 8% din totalul locurilor de munca existente) are potentialul de a promova dezvoltarea sustenabila prin informarea si constientizarea turistilor asupra atitudinilor, alegerilor precum si prin impactul pozitiv sau negativ al acestora asupra mediului inconjurator si asupra structurilor sociale. Acest aspect sta la baza proiectului "Interpretative Trails on the Ground - Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region (InterTrails)", finantat de UE prin Joint Operational Programme "Black Sea Basin 2007 - 2013". Proiectul include activitati dedicate gestiunii si conservarii ariilor naturale protejate.

Interpretarea naturii reprezinta un raspuns la cresterea rapida a turismului in natura si un instrument eficient in valorificarea potentialului natural. Agentiile de turism au devenit constiente de cresterea interesului pentru natura si viata salbatica si de aceea ofera o gama variata de oferte bazate pe latura recreativa a naturii. Deschiderea ariilor protejate precum si a parcurilor naturale catre public, ofera custozilor posibilitatea de a reduce, prin educatie, riscul unui comportament inadecvat al turistilor fata de capitalul natural. Metoda interpretarii naturii este extrem de raspandita ca fiind o activitate educationala extrem de interactiva si eficienta.

Interpretarea naturii este un termen definit inca de la finele anilor 1950. Definitiile termenului se refera la o prezentare interactiva a informatiilor, cu scopul de a evidentia semnificatii si interactiuni intre aspectele mediului inconjurator. Interpretarea presupune implicare directa si nu un simplu cumul de cunostinte si informatii teoretice.
Utilizarea metodei de interpretare a naturii a devenit o tehnica de management raspandita in randul custozilor parcurilor naturale si un capitol important in cadrul disciplinelor de management al resurselor naturale.

Scopul proiectului desfasurat de catre organizatiile neguvernamentale este acela de a crea trasee interpretative in ariile protejate din regiunea Marii Negre. Titlul dat traseelor ofera vizitatorilor semnificatia personala a naturii. Aceste trasee reprezinta rute in cadrul ariilor protejate care cuprind elemente naturale specifice ce vor fi explicate turistilor. Aceste elemente pot reprezenta specii de plante si animale specifice, specii amenintate, pe cale de disparitie, aspecte legate de habitate, cantecele pasarilor, etc. Fiecare traseu poate include 20 sau mai multe puncte care vor fi descrise in detaliu. Aceste informatii vor fi traduse in mai multe limbi de circulatie internationala.

Tour operatorii din zona Marii Negre, mai ales din zonele de coasta, pot raspunde astfel cererilor in crestere de oferte de vacanta bazate pe atractiile naturii. Pentru moment, aceste atractii nu constituie o pondere mare pe piata. Vorbind de exploatarea resurselor naturii in mod durabil, se pare ca operatorii de turism din domeniul privat, cat si agentiile guvernamentale de mediu, au un obiectiv comun, si anume sa ofere posibilitatea de a te bucura de mediul inconjurator avand in acelasi timp grija de a proteja natura de orice forma de degradare. Realizarea unui echilibru intre a ne bucura de natura si a o proteja in acelasi timp, ramane insa o adevarata provocare.

Partenerii proiectului sunt organizatiile neguvernamentale: ONG Mare Nostrum Constanta Romania, filiala Black Sea a Ukrainian Environmental Academy of Science din Odessa, Ucraina, Foundation for Sustainable Development din Cahul, Moldova, si Black Sea EcoAcademy din Batumi din Georgia. Durata proiectului este de doi ani, iar costul sau total este de 396 912.00 euro. Motto-ul proiectului este "Natura fara frontiere", iar adresa de website www.trails.bsnn.org. Scopul acestui proiect este de a sensibiliza opinia publica in ceea ce priveste mediul natural in zona litorala si a problemelor aferente, incluzand aici interactiunea umana si efectele acesteia. De asemenea, acest proiect poate deschide noi oportunitati de dezvoltare sustenabila si protectie a patrimoniul natural, cultural si istoric al zonelor protejate, prin implementarea acestor instrumente inovative de management.

This document has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of the Mare Nostrum NGO and can in no way reflect the views of the European Union.


Resurse Web : www.marenostrum.ro

Comenteaza si tu articolul

Nume : 
Email : 
Comentariu : 
 

Press Release Categories